Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the cookie-law-info domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u904717070/domains/buffalowebsites.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ninja-forms domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u904717070/domains/buffalowebsites.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ultimate-addons-for-gutenberg domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u904717070/domains/buffalowebsites.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Functie _load_textdomain_just_in_time werd verkeerd aangeroepen. Vertaling laden voor het astra domein werd te vroeg geactiveerd. Dit is meestal een aanwijzing dat er wat code in de plugin of het thema te vroeg tegenkomt. Vertalingen moeten worden geladen bij de init actie of later. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 6.7.0.) in /home/u904717070/domains/buffalowebsites.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Maak je website digitaal toegankelijk met de volgende tips - Buffalo Websites

Maak je website digitaal toegankelijk met de volgende tips

In deze tijden waar alles en iedereen online te vinden is, is het ontzettend belangrijk dat je website voor iedereen toegankelijk is. En met ‘iedereen’ bedoelen we ook echt iedereen, inclusief mensen met beperkingen. Wil je je website upgraden naar een niveau waarop elke bezoeker moeiteloos door je content kan navigeren? Lees dan snel verder, want wij delen dé tips om dit te realiseren.

1. Zorg voor een duidelijke websitestructuur

Een heldere structuur zorgt ervoor dat je website gemakkelijker te begrijpen is, niet alleen voor je bezoekers maar ook voor zoekmachines. Gebruik duidelijke koppen, tussenkoppen en lijsten om je content te structureren.

2. Alternatieve tekst voor afbeeldingen

Niet iedereen kan de afbeeldingen op je website zien. Voor blinde of slechtziende bezoekers zijn alt-teksten essentieel. Deze beschrijvende teksten, toegevoegd aan afbeeldingen, worden voorgelezen door schermlezers.

3. Vergroot de kleurcontrast

Kleurcontrast is niet alleen een designkwestie. Voor bezoekers met kleurenblindheid of visuele beperkingen kan het moeilijk zijn om tekst te onderscheiden van de achtergrond. Gebruik online tools om te controleren of het contrast op je website voldoet aan de aanbevolen normen.

4. Maak alle functies toegankelijk via het toetsenbord

Sommige mensen kunnen of willen geen muis gebruiken. Alle functies van je website, zoals formulieren invullen of navigeren door menu’s, moeten ook met alleen het toetsenbord uitvoerbaar zijn.

5. Test je website met screenreaders

Een screenreader is een softwaretoepassing die tekst op een scherm omzet in spraak. Door je website met deze tool te testen, kun je ervaren hoe blinde of slechtziende bezoekers je site waarnemen en waar je eventueel verbeteringen kunt aanbrengen. 

6. Vermijd automatische media en pop-ups

Automatisch afspelende media kunnen voor verwarring zorgen, vooral als iemand een schermlezer gebruikt. Als je toch automatische media hebt, zorg dan altijd voor een duidelijke stop- of pauzeknop. Vermijd ook onverwachte pop-ups, die kunnen desoriënterend werken.

7. Cursus digitale toegankelijkheid

Wil je dieper duiken in dit onderwerp en ervoor zorgen dat jouw website tip-top in orde is op het gebied van digitale toegankelijkheid? Overweeg dan om een cursus digitale toegankelijkheid te volgen. Hierin krijg je alle handvatten aangereikt om je site optimaal toegankelijk te maken.

8. Blijf jezelf updaten

Digitale toegankelijkheid is geen eenmalig proces. Technologie en richtlijnen veranderen voortdurend, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Conclusie

Digitale toegankelijkheid is meer dan alleen maar ‘het juiste doen’. Het is een essentiële stap in het creëren van een website die echt resoneert bij AL je bezoekers, wat resulteert in een hogere gebruikerservaring en -tevredenheid. Bovendien vergroot het je potentiële publiek en kun je juridische problemen voorkomen. Wil je nog meer inzicht in dit onderwerp en hoe je dit toepast op jouw website? Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *